Att hitta en bra hantverkare

Vad finns det att tänka på när du ska göra om något hemma, exempelvis renovera kök, badrum eller bygga en altan. Om du ska anlita en hantverkare kan det vara bra att jämföra olika firmor med varandra och ta flera offerter innan du bestämmer dig för vilken du ska satsa på.

 

När du ska göra om något hemma, till exempel renovera ett badrum, sätta kakel, lägga om ett golv eller kanske bygga till en altan – kan det vara en fördel att lägga ut delar eller hela arbetet på entreprenad och låta proffs hantera bygget. Bor du i huvudstaden och vill hitta en bra och pålitlig hantverkare i Stockholm är det bästa att börja höra sig för bland vänner och bekanta om de har några de kan rekommendera. Till exempel så kräver alltid installation av el en fackman på plats, liksom rörbyte och tätning av våtrum.

 

Hantverkare – välj rätt

 

Vad finns det då att tänka på när det kommer till just anlitandet av en hantverkare? I en artikel i Expressen går det att läsa om den checklista som kan vara bra att utgå från varje gång du ska kontakta hantverkare och byggfirmor för ett större eller mindre jobb hemma. Du bör undersöka hos kommunen först och främst om du behöver bygganmälan eller bygglov för det du ska göra hemma. Sedan gäller det att ta in och jämföra olika offerter från hantverkare för att se vilken du slutligen väljer, utgå inte bara från pris men även från rekommendationer av personer du faktiskt känner och lita på. Ingen vill ha en oseriös hantverkare hemma. När du så har tittat närmare på offerterna gäller det att den hantverkare du valt ut har F-skattesedel, behörighet till det hen ska göra, att de rätta försäkringarna är tecknade ifall något går fel eller firman går omkull samt att det inte finns skulder eller betalningsanmärkningar liggandes på den utvalda hantverkaren.

Mer om hantverkare här.