Bra verktyg när du är hantverkare

Som hantverkare är det viktigt att du har tillgång till bra och högkvalitativa verktyg för att du ska kunna lösa uppgiften snabbare. Den främsta orsaken till att snickare och hantverkare arbetar så mycket snabbare än privatpersoner är just på grund av att de vet vilka verktyg som kommer att behövas till vilken uppgift.

Sticksåg, sänksåg, multimaskiner och borrskruvdragare är några av de verktyg som varje hantverkare behöver ha i sin verktygslåda eller väska. Naturligtvis är det också nödvändigt med andra alternativ, såsom skruvmejslar, tänger och hammare. Vilka verktyg du behöver beror på inom vilken sektor som du arbetar och även vad det är för problem eller arbetsmoment som du ska utföra. Just sänksågen kan komma mycket väl tillhands när du behöver såga mitt i trä, och därmed slippa börja ditt snitt vid änden eller kanten av en planka eller skiva. Du kan således sänka ner sänksågen vart helst du önskar och till exempel kapa en golvbräda med enkelhet.

verktygsbänk med verktygAndra verktyg i verktygslådan

Det går inte att sticka under stol med att den främsta orsaken till att hantverkaren är snabbare än privatpersonen beror på erfarenhet. En professionell hantverkare har vanligtvis många års kunskap och erfarenhet bakom sig. Vill du som hantverkare uppdatera din verktygslåda kan du köpa en Sänksåg på Sandbergs och därmed förenkla ditt arbete. Här nedan finner du även en lista på vilka andra småsaker som din verktygslåda bör innehålla.

  • Pennor (båda vanliga och så kallade snickarpennor med vass spets)
  • Öronproppar, hörselskydd och skyddsglasögon
  • Ett bra och varierande skruvsortiment
  • Tumstock
  • Hobbykniv (satsa gärna på en med brytblad så är du säker på att kniven alltid är vass)
  • Med en fogsvans i verktygslådan blir det mycket enklare att komma åt

Att tänka på när du köper sänksåg

Det finns många saker du behöver tänka på när du ska köpa dig en sänksåg. Bland annat måste du titta på sänksågens effekt. Ju högre effekt, desto svårare arbeten kan den också klara av. Glöm heller inte bort att titta på vilken garanti som du får med, sågdjupet, varvtalsinställningar, klingan, vibrationer, ljudnivå och eventuella geringsfunktioner. Ju mer efterforskning du gör innan ditt köp, desto nöjdare kommer du också bli.