Elektriker på egen hand

Att jobba som elektriker är ofta ett väldigt roligt och utmanande jobb. Ingen dag ser ut som den andra och ofta får man besöka många olika platser och träffa många olika sorters människor. Ett kul jobb, helt enkelt! Men många elektriker jobbar ute på egen hand och det händer faktiskt då och då att det känns lite ensamt att köra runt ensam i en bil ibland veckor i sträck. Som tur är finns det massor av tips hur man jobbar bra och trivsamt på egen hand med el!

Att ha ett självständigt jobb är det många som har. Att jobba med el är alltså bara ett av dem då man kan spendera mycket tid på egen hand. Och det är ett yrke som både har sina för- och nackdelar. Visst kan det vara härligt att inte vara beroende av en eller flera stycken, men samtidigt kan det bli långtråkigt att inte ha någon att prata med eller ta hjälp utav i svåra situationer. Som tur är finns det alltid telefoner, och oftast har man både kollegor någon annanstans och andra nära och kära som man kan slå en signal till om det skulle bli ensamt. Precis som att man ofta har någon att fråga om det skulle vara något.

  • Är man duktig på det där med el är det inte sällan som man är väldigt eftertraktad för att göra en hel del jobb. Inte bara i staden man bor i, utan man kan behöva åka iväg en bra bit för att göra en del jobb. Ibland till och med utomlands! Norge är ett land som ständigt eftersöker bra, svensk arbetskraft och som elektriker får man bra betalt där. Det gäller bara att ha ett bra bra, billiga däck på bilen så brukar det mesta lösa sig. Eller billige dekk som de säger i vårt grannland! Som en flexibel elektriker på egen hand kan man tjäna massor av pengar!
  • Att styra över sig själv innebär en otrolig frihet och är något som många kommer att uppskatta otroligt mycket. Visst kan det vara bra på ett jobb med en chef som står över axeln hela tiden, så länge man trivs så, men för vissa är det självständighet som passar allra bäst och något man aldrig skulle vilja byta bort.
  • Inställning gör otroligt mycket! Det finns som tidigare nämnt massor av olika typer av jobb där man kan komma i den situationen att man behöver jobba ensam. Och med det i åtanke är det trots allt kanske inte så farligt att köra runt själv då och då. I alla fall inte om man jämför med till exempel att jobba själv inom äldrevården. För även om man kan tröttna på sin tillvaro ibland så är det inte så farligt. Dessutom händer det på alla jobb att man blir lite less ibland.

Som sagt, inställning gör väldigt mycket för hur man känner inför sitt arbete, och hela sitt liv. Så länge man gör det bästa av situationen så brukar de allra flesta arbetsplatserna vara trivsamma och ett ställe som man gillar att gå till om måndagsmorgnarna.