Fördelar med en pelletskamin

En pelletskamin har många fördelar, inte minst ur kostnadsperspektiv och miljösynpunkt. Med en pelletskamin går uppvärmningen enklare och det blir en jämnare spridning av värme hemma. På samma gång är det en trygghet på många sätt.

Att lära dig tänka miljövänligt och smart har många fördelar och en bra lösning är då att börja med uppvärmningen hemma. Om du är trött på höga värmekostnader och komplicerade metoder för att värma upp huset, kan det vara en idé att ta en annan väg. Den vägen kan heta pelletskamin och på https://www.vida.se/info/branslepellets/ kan du läsa mer om detta.

eldDe största fördelarna med pellets

Huvudorsaken till att de flesta byter värmesystem är kostnaderna. Det är dyrt att värma upp ett hus, speciellt i Skandinaviens kalla och gråtrista klimat. Med olika metoder och strategier kan du komma ned i kostnadsnivå ordentligt och samtidigt vara klimatsmart.

 

Många gånger handlar det om våra vanor och det behöver inte kosta något att ändra, säger Helena Holm på Energimyndigheten.

 

Det har framkommit att kostnaderna överträffar miljötänket i många fall men med en pelletskamin kan du slå två flugor i en smäll då detta alternativ samtidigt är klimatsmart. Eftersom pellets är helt förnybart och ger en bra förbränning och lite utsläpp samtidigt som det håller kostnaderna nere, är detta ofta ett förstahandsval för många husägare.

Dagens pelletskaminer är dessutom enkla att hantera. Man kan enkelt styra den med fjärrkontroll och välja starttid helt efter egna behov. Som pricken över i:et är en pelletskamin också smidig att rengöra. Du bara fyller på pellets och tömmer askan av det som finns kvar från föregående uppvärmning och normalt sett kan du även fylla på förrådet medan kaminen är i full gång med att värma upp huset.