Garageport som skyddar mot inbrott

Ett garage ska vara tåligt för alla typer av väder och vara anpassad efter just ditt behov. Men också skydda mot inbrott. Meckar du mycket – eller inte alls – är det avgörande för hur du ska tänka kring planering av ditt garage. Du kan nämligen ha prylar som tjuvarna är mycket intresserade av, och som överstiger ett värde av tusentals kronor. Det finns riktigt schyssta, snygga lösningar och tips när det kommer till garageinredning. Takskjutsportar är ett exempel på en stilren och beständig port (om den PVC-folieras).

Portfirman monterar garageportar åt dig. De demonterar också den gamla porten och anpassar öppningen så att den nya porten ska passa in. Det bra med dem är att de anpassar behöver efter dig. Man kan behöva byta ut sin garageport av olika anledningar. Det kan vara att du vill att den ska hänga ihop bättre med resten av huset och gården, och vill helt enkelt få den snyggare. Det kan också vara att den gamla faktiskt inte är bra nog; den är otät. Ett tredje skäl kan vara att den gamla porten inte tål att det, under många månader i Sverige, är ostadigt vinterväder. Men vad som man alltid bör ha i åtanke är inbrottsrisken. Du ska alltid montera en garageport som helt enkelt är för krånglig för tjuvarna att bryta sig in i.

Med bra garageportar är det lättare för dig att underhålla din bil, så att du lättare kan förebygga rost och andra skador. I UNT.se kan du läsa andra tips om hur du kan underhålla bilen. Att underhålla bilen innebär också att ditt garage är en verkstad där du förvarar olika typer Saker som kan skada din garageport kan vara:

  • Isbildningar/annat väderrelaterat
  • Inbrottsförsök
  • Övrig slitage

 Inbrott i garage allt vanligare

Det är väldigt viktigt att välja beständiga portar som tål både ålder, användning och inbrottsförsök. Inbrott i garage ökar. I kristianstadsbladet.se rapporterar man om ett garageinbrott där prylar för 30 000 kronor stals. Det tjuvarna vill åt är nämligen inte bara din bil, utan också bildelar som kan gå att sälja vidare. Bilstölderna minskar, men däremot ökar stölderna av just reservdelar som navigationsenheter, strålkastare och airbags, skriver Metro. Garaget och beständiga garageportar är ett hinder för tjuven.