Obehandlade fuktskador får huset att förfalla

Redan 2008 flaggades för att man skulle genomföra genomgående renoveringar i ett hyreshus i Uppsala, men än har detta inte skett – vilket resulterat i att fuktskadorna nu får huset att förfalla.

Något som är oerhört viktigt att göra är att ta tag i fuktskador så fort man märker av att hemmet drabbats av den här typen av problem. Annars kan konsekvenserna bli riktigt allvarliga. Så är det för boende i ett hyreshus utanför Uppsala. Redan för 11 år sedan aviserades att större renoveringar av fastigheten skulle genomföras just på grund av att man upptäckt fuktproblem och en rad andra saker som behövdes åtgärdas. Dock har fortfarande inget hänt och huset står nu och förfaller, något som boende i huset är väldigt upprörda över.

– Det har varit läckage in i lägenheter eftersom det är papptak, fasaden har fuktskador och färgen runt fönstren vittrar sönder. Läs mer här.

Hyresgästerna får inga besked

När renoveringsplanerna offentliggjordes, år 2008, slutade man samtidigt med underhållsarbetet i bostäderna och för Sveriges Television berättar ordförande i den lokala hyresgästföreningen om hur situationen är. Bland annat berättar hon om hur man haft läckage i många av lägenheterna då det regnat in och att fasaden är så pass hårt drabbad av fukten att färgen runt fönstren vittrar sönder. Likaså inne i lägenheterna är det slitet, senaste badrumsrenoveringen utfördes för över 30 år sedan exempelvis. Nu, efter en del uppmärksamhet i media, kan dock den ansvarige hyresvärden meddela att renoveringarna är på gång och att de boende ska få en hyresrabatt som kompensation för den långa väntan de fått utstå.