Så ska du inreda en verkstad i garaget

Det är alltid bra att ha en egen verkstad i hemmet ifall du plötsligt behöver fixa något. Det finns inget bättre ställe att ha din verkstad än i garaget där det ligger nära till hands utan att det tar upp plats inne i ditt hem. Din verkstad behöver inte ta upp så mycket plats i garaget om du bara planerar det rätt.

I ett garage finns ofta en hel del plats över som i vanliga fall brukar användas som förvaring. För att undvika att det ser stökigt ut måste du hitta smarta förvaringsalternativ. När du har ordning och reda blir det lättare att hitta saker eftersom du vet var du har dem.

Så inreder du din verkstad på bästa sätt

När du ska inreda din verkstad i garaget måste du först skriva ner en lista på vad du vill ha i verkstaden. Ofta räcker en arbetsbänk, en stark lampa och lådor och hyllor för förvaring av verktyg och liknande. Gå in och läs mer om verkstadsinredning på verkstadsprodukter.se för att få inspiration till din inredning. Börja med att välja ett utrymme i garaget som du vill använda till verkstaden så att du vet vad du har att jobba med. Nästa steg är att hitta en bra arbetsbänk som passar på ytan du valt ut. För att göra verkstaden lite snyggare kan du försöka inreda med en industristil vilket innebär mycket metall och att hela inredningen känns som att den kommer direkt från 30-talet och dess funktionella stil och föremål. Sedan behöver du sätta upp några hyllor eller skåp och kanske köpa en hurts att ha under arbetsbordet.

Det behöver du ha i din verkstad

Se till att du har ett eluttag nära din arbetsbänk för att säkerställa att du kan använda eldrivna verktyg utan problem och massvis av förlängningssladdar kors och tvärs. Försök även hitta smarta förvaringslösningar så att du maximerar utrymmet och får plats med så mycket som möjligt. Gärna flera olika lådor som du kan märka så att du vet vad som finns i varje låda och se till att de står lättillgängligt med innehållsbeskrivningen framåt. Sedan kommer du även behöva skaffa några viktiga verktyg så som hammare, skiftnyckel, borrmaskin, ficklampa, skruvmejsel och limpistol. Sortera de olika verktygen i kategorier och förvara en kategori i varje låda eller dylikt så det blir lättare för dig och andra att hitta rätt.