Skapa ett tryggare hem

Ditt hem är din borg. Det är i alla fall så det ska kännas. Alla har rätt att känna sig trygga och säkra i sitt eget boende. Tyvärr finns en hel del saker som hotar tryggheten, till exempel inbrott, skadegörelse och bränder. De goda nyheterna är dock att det finns många åtgärder du kan vidta för att minska riskerna för att sådant inträffar.

Idag fokuserar vi mycket på hur våra hem ser ut. Vi vill att gäster ska stiga innanför dörren och genast bli imponerade. Vi tänker tyvärr mindre på att skydda hemmet mot risker. Det går dock att kombinera utseende och säkerhetsfunktion med hjälp av smarta innovationer. På Dörrakuten hittar du till exempel både snygga och trygga säkerhetsdörrar. Säkerhetsdörrar är bara en av de saker som kan göra ditt hem tryggare. Läs vidare för att ta reda på mer.

Skydda hemmet mot inbrott

Tyvärr verkar inbrotten öka i landet igen. Men misströsta inte. Det finns saker du kan göra för att minska risken för att just du blir utsatt. Att installera en säkerhetsdörr är en bra åtgärd. En sådan dörr är betydligt svårare att bryta sig in igenom. Ett kodlås till dörren är också bra eftersom du inte riskerar då att tappa nycklar som obehöriga kan använda sig av. Tänk också på att gärna lysa upp din tomt. Idag finns lampor som tänds automatiskt efter mörkrets inbrott. Det finns också lampor med rörelsesensorer som tänds när någon rör sig i närheten av dem. Om du ska vara bortrest kan du antingen pausa posten eller se till att en granne tar in de åt dig. Här hittar du fler värdefulla tips för att undvika inbrott.

Fixa ett effektivt brandskydd

Sedan 1999 har det varit lag på att det ska finnas fungerade brandvarnare i de nybyggda bostäder. Alla bör helt enkelt ha minst en och gärna flera brandvarnare hemma. Trots att det faktiskt är lagstadgat finns det många bostäder som saknar brandvarnare idag. Vet du med dig att du inte har en i ditt hem är rådet att skaffa en redan idag. Vid en brand kan även innerdörrar av säkerhetsmodell vara en livräddare. De håller nämligen branden inne effektivare än en vanlig dörr och minskar på så sätt risken för spridning.