Utbilda dig till elektriker

Intresserad av att arbeta som elektriker? Då kan du faktiskt se fram emot ett arbete med bra betalt och stora möjligheter att utvecklas  – antingen genom att starta en egen firma eller byrå alternativt genom att ta dig an stora elektrikeruppdrag.

Självklart finns det även negativa saker med att arbeta som elektriker. Du kommer mest troligt behöva arbeta i dammiga och bullriga arbetsmiljöer och dessutom kan arbetet kräva att du åker iväg hemifrån en tidsperiod för att arbeta. Då kan du komma att bo på arbetsplatsen, i till exempel container med dina kollegor. Som tur är finns det mycket fräscha och bra container att bo i om man ska bo på arbetsplatsen, men det kan ju självklart vara omständligt (och tråkigt) att behöva bo utan sin familj eller sin partner.

Ungdomar väljer inte praktiska utbildningar

Det är även bra att utbilda sig till elektriker nu eftersom det inte finns så många som utbildar sig till det. Enligt en artikel här från Göteborgs Posten så lockar inte praktiska utbildningar ungdomar, utan de föredrar de breda teoretiska programmen istället. Anledningen till detta kan ju vara att man som ungdom, när man väljer gymnasium, kanske inte känner sig redo att bestämma vad man vill arbeta med resten av sitt liv. Kanske är det för tidigt att erbjuda praktiska utbildningar till gymnasiet? Kanske en borde vänta och se till att det istället finns lärling och praktiska utbildningar till högskolan? Det är svårt att avgöra men om inte annat säkerligen värt att fundera på.

En självklar fördel med att vara elektriker är ju att man även kan renovera hemmet lite när som och hur som, speciellt om ens partner kanske är byggare eller målare. Då blir det succé. Eller kanske är hen arkitekt? Som exempel på hur, kan ni läsa i denna artikel från Expressens Leva & Bo.


Här har vi en 8-årig elektirker